Отборът на София се наложи с 2:0 над талантите от регион Бургас в последната среща от второто издание на "Турнира на талантите" за момчета, родени през 2010 година.

По традиция в последния мач трябваше да се срещнат двата отбора, които не са допуснали загуба в първите два дни на прегледа - Пловдив и Бургас, но в последния момент беше направена промяна.

Срещата започна двуостро с атаки и към двамата вратари, но столичани откриха резултата чрез Васил Киров малко преди края на първата част. Синът на бившия халф на Литекс (Ловеч) и Рилско спортист наказа грешка на бургазлии при изнасянето на топката.

Втората част започна с чудесна атака с едно докосване от ляво и страхотен изстрел на Калоян Недев от отбора на Регион Бургас, но стражът на тима от София спаси. Минута преди края беше оформен и крайният резултат от Явор Кръстев, който се разписа от свободен удар.

По-рано Пловдив се наложи над Варна с 5:3 при изпълнението на дузпи и 1:1 в редовното време. Пловдивчани откриха резултата в 26-ата минута чрез Николай Неделчев, който играе за Локомотив (Пловдив). След това през втората част и двата тима си размениха по една греда чрез Кристиян Митрушев за пловдивчани и Александър Александров на празна врата за зона Варна. Момчетата от морската столица изравниха чрез Денислав Димов буквално в последната секунда. При наказателните удари пловдивчани не сбъркаха нито веднъж, а вратарят им спаси изстрела на Виктор Жеков.

В първата среща за деня тимът на Зона Велико Търново се наложи с 2:1 над отбора от Зона Благоевград.

"Турнирът на талантите" е програма на БФС, част от генералната стратегия, наречена "Футболно бъдеще" и през тази година обхваща момчета, които са родени през 2010-а гина. Страната е разделена на шест региона, в които талантливите футболисти тренират по една и съща методика. В края на всеки полусезон се провежда национален преглед.

От есента в програмата влизат децата, които са родени през 2011 година, а тези от 2010-а ще бъдат събирани в три отбора, вместо в шест.