Проектът на босовете на ЦСКА за строеж на ултрамодерен нов стадион на мястото на "Българска армия" е под въпрос, след като главният архитект на София Петър Диков заяви, че има няколко пречки за неговото осъществяване. Според Диков специалният статут на Борисовата градина прави невъзможен планирания от “Титан” строеж, а унищожаването на зелени площи в парка няма да бъде одобрено по никакъв начин от гражданите и различни организации. Възможни са единствено отделни ремонтни дейности на "Българска армия", заяви Диков, като бе категоричен, че "армейците" трябва да търсят други територии, в случай че са твърдо решени да реализират проекта си. Както е известно, от ЦСКА вече обявиха, че ще представят проекта на спортния министър Свилен Нейков.

“Преди време бях казал, че е фантастика ЦСКА да строи в Борисовата градина и мнението ми продължава да е същото. На този етап е невъзможно ЦСКА да предприеме каквото и да било, има закон и той не позволява строителство в парка”, каза архитект Петър Диков.

Според специалиста стадион "Георги Аспарухов", където играе домакинските си мачове вечният съперник на "червените" Левски е подходящ за изграждане на модерен комплекс. Същото важи и за стадионите на други два столични клуба - Славия и Локомотив (София)./БЛИЦ