Солени глоби ще бъдат наложени на футболистите на Берое след издънката с 1:6 срещу Славия, пише “Тема спорт”. За това гарантираха треньорът на тима Ивко Ганчев u спортният директор на зелено-белите Петър Хубчев. Двамата проведоха близо двучасова среща с фенове на тима, които имаха доста въпроси.

Друга тема на срещата бе състоянието на колектива и има ли разделение в отбора на българи и чужденци.

"Проведохме индивидуален разговор с всеки един от играчите и имаме уверението им, че няма проблеми и всичко е наред. Единственият проблем в някои отношения е езиковата бариера, което е напълно нормално. Но това не трябва да дава поводи да се мисли, че чужденците са изолирани. Да, загубихме от Славия, но само един мач, не шампионска титла, не купа, а само един мач. Надяваме се, че всичко добро е пред нас", заяви Ивко Ганчев.

"Излизаме всеки мач за победа, но не мога да ви гарантирам такава на 100% срещу "Левски". Не приемам подмятанията, че няма да играем на 100% срещу сините. Не крия, че с Илиан сме приятели, но за мен най-голямата радост ще е да победя "Левски" и Илиан. По този начин не искам да се доказвам, че съм по-велик треньор от него, а защото искам тези приказки да спрат", посочи той. Треньорът разкри, че играчите са си поставили за цел да финишират между 5-о и 8-о място в първенството. Шефовете обаче искат тимът да се класира за евротурнирите, независимо дали през шампионата или купата.

Петър Хубчев пък защити работата на Ганчев. "Виждал съм доста треньори. Настоящият екип поиска малко повече време, за да промени някои неща от предишния наставник. По начина, по който работят, съм убеден, че те ще успеят. Не съм съгласен за разделението на местни и чужди футболисти, защото знам доста чужденци, които повече ги боли от тази загуба, отколкото местните играчи. През лятото проведохме разговори с няколко български играчи - Борислав Стойчев, Крум Бибишков и Мирослав Антонов. Те обаче поставиха нереално високи условия, за да станат част от тима ни. Затова се насочихме основно към чужденци. Отчети на феновете за работата си няма да давам, а само на шефовете", каза Хубчев.