Национал на Того тренира днес с Черно море. Квами Комлан Енинфул е на 25 години. Той играе на поста централен защитник, но също се изява и като халф.

Тогоанският национал е висок 182 см. и тежки 73 кг. В родината си е играл три години в АС Дуан, след което преминава в молдовския Шериф (Тираспол), за кратко е носил екипа на либийския Ал Итихад, а за последно е бил в тунизийския Монастир.

Квами е бил в злополучния автобус с националите на Того, по когото сепаратисти стреляха преди началото на Купата на Африканските нации през януари. Тогава, девет от съотборниците на звездата на Манчестър Сити Емануел Адебайор бяха ранени, а двама души от щаба загинаха.

Енинфул ще остане на проби в Черно море като засега е сигурно, че с лекота ще се разбира с другия френскоговорящ играч на варненския тим - малиецът Мамуту Кулибали, пише "Гонг". В неделя Квами, който има 40 мача за националния отбор на Того, заминава за Франция, където ще участва в турнир с представителния тим на страната си. На тренировката на Черно море бранителят излезе с №13 на гърба. /БЛИЦ