Вечното дерби между ЦСКА и Левски е гвоздеят в програмата от двадесет и първия кръг в Първа лига. Двубоят на Националния стадион „Васил Левски“ е в събота от 14:45 часа.

Двата родни гранда не са в най-доброто си състояние и изостават от лидера и шампион Лудогорец.

Символичните домакини от Левски са на второ място, на пет точки от „орлите“. ЦСКА е на четвърта позиция и има девет точки по-малко от разградчани.

„Червените“ се подсилиха с двама нови играчи през зимния трансферен прозорец. Те привлякоха нападателя на Дунав Русе Ахмед Ахмедов и юношата на Ювентус Стефано Белтраме, който е перлата в селекцията на Милош Крушчич. Освен това „армейците“ запазиха всичките си водещи играчи, но разочароваха с някои от резултатите си в контролите. Все пак 31- кратните шампиони постигнаха успех с 2:0 над Струмска Слава в последната си проверка.

Левски също осъществи входящи трансфери. „Сините“ взеха национала Симеон Славчев, Деян Лозев и нидерландския полузащитник Стайн Спиeрингс. Клубът от „Герена“ запази ядрото си, представи се добре в приятелските мачове, но има сериозни финансови проблеми. За трудностите с покриването на текущи разходи призна изпълнителният директор Павел Колев. Колев сподели, че наличните средства ще стигнат само до края на месеца. Това мобилизира привържениците на отбора воден от Петър Хубчев, които закупиха сериозен брой абонаментни карти и билети.

Предстоящото дерби се радва на голям зрителски интерес. Срещата на „Васил Левски“ се очаква да бъде посетена от над 20 хиляди зрители.

Трима от чуждестранните играчи на ЦСКА – Али Соу, Евандро и Жанио Бикел са убедени в победата на тима си. Те обещаха да зарадват сектор „Г“ и прогнозираха „червен“ успех с 2:0.

Соу и Евандро споделиха пред Winbet, че двамата ще вкарат по едно попадение за триумфа на „армейците“.

Бразилецът се разписа във вратата на Милан Миятович в мача от първия полусезон, който не излъчи победител и завърши 2:2. Али Соу все още няма гол срещу Левски.

Според Бикел, който също даде прогнозата си пред Winbet, два гола в предстоящия мач ще отбележи Али Соу, а Густаво Бусато ще запази мрежата си „суха“.

Триото ще попадне в стартовия състав на Милош Крушчич. Бикел ще си партнира в средата на терена с Валентин Антов и Кристиян Малинов, Евандро ще действа по фланга, а Али Соу ще води атаката.

Winbet дава леко предимство на Левски за краен победител в дербито. Коефициентът за успех на ЦСКА с 2:0, каквато е прогнозата на Соу, Евандро и Бикел, е впечатляващ – 11.00.

Освен това букмейкърът предлага бонус според минутата на първия гол в срещата. Повече информация за специалното предложение може да прочетете на Winbet.bg.