Созопол постигна категорична победа с 5:1 над Ботев (Гълъбово) в мач от 28-ия кръг на „Б“ група. По този начин тимът на Румен Димов догони третия Локомотив (Горна Оряховица), като и двата отбора имат по 46 точки, изоставайки с 6 от втория Поморие.

Домакините от Созопол набързо решиха спора. Не бяха изминали 180 секунди, когато Якуб Идризов откри с мощен изстрел - 1:0. В 8-ата минута Кристиян Тафраджийски се разписа за 2:0. До почивката точни за Созопол бяха още Васил Калоянов за 3:0, а в 37-ата минута Мирослав Енчев се озова сам срещу Мартин Теменлиев и без проблеми върна едно попадение - 3:1.

Втората част започна като първата – с гол за Созопол. Емануил Манев остана сам срещу вратаря на Ботев и с прецизен удар по земята направи 4:1 в 48-ата минута. След попадението мачът практически се доиграваше.

Мартин Теменлиев пък с блестящи намеси съвсем отчая футболистите на Ботев (Гъл). Авторът на четвъртия гол Емануил Манев направи чудесен пробив по дясното крило 77-ата минута. След това сервира топката на празна врата на Калоянов, който от метър-два покачи на 5:1, а с това оформи и крайния резултат.

 Kласиране, програма, резултати и всичко за "Б" група - ТУК !!!