Контролната среща между Черноморец и Созопол (1:1) бе пред угрозата да не се състои. Причина за това стана невъзможността от страна на „акулите“ да заплатят съдийските такси в размер на 200 лева. В крайна сметка спарингът се проведе, тъй като гостите от Созопол извадиха сумата и я платиха. Информацията пък бе потвърдена и от самите съдии.

Наставникът на Черноморец Неделчо Матаушев бе учуден от тази информация. „Проблеми ли? Нали видяхте, че съдиите свириха“, лаконичен бе пред "Трибуна Бургас" роденият в Кърджали специалист.

От своя страна силният човек на „Арена Созопол“ Румен Димов бе повече от изумен от създалата се ситуация. „Излезе, че ние сме балъци. Платихме съдийските такси, само и само двубоят да се проведе. Реферите бяха отказали да ръководят срещата и рискувахме всичко, което сме запланували като подготовка, да се провали. Постъпихме човешки и предложихме на колегите от Черноморец да си поделим таксата. Те пак отказаха. Не им прави чест. Черноморец Бургас е огромно име. Уважавам изключително много клуба и всички в него. Да изпаднеш обаче до такова ниво – това е катастрофа“, заяви Димов.