Лудогорец приема „Левски” в дербито на 21-и кръг на „А” група, което ще започне в 15:30 часа. За разлика от Пловдив, където мач може да няма, в Разград положението е нормално и двата тима ще излязат на терена с мисъл единствено и само за победа.

Лудогорец тръгна много слабо в пролетния дял на шампионата и в тима се появи напрежение, съпътствано с ултиматум към треньора Георги Дерменджиев. В „Левски” също не е цветя и рози. „Сините” водят люта битка за място в първата шестица, а това минава през минимум 1 точка в Разград. Домакините пък преследват лидера ЦСКА и ще искат да се възползват максимално от загубата на "червените" от Берое.

„Левски” успя да запише победа с 3:2 в първия двубой между двата тима, а в момента при „сините” се усеща събуждане, което трябва да продължи и в Разград. Треньорът Стойчо Стоев познава отлично играта на Лудогорец и възможностите на играчите, което ще бъде допълнителен плюс за тима.

Поставеният под напрежение Георги Дерменджиев пък вероятно няма да може да разчита на един от ключовите си играчи - Марселиньо. Бразилецът не е възстановен напълно и участието му в срещата ще бъде под въпрос до последно. „Левски” пък е без контузените Георги Сърмов и Луис Педро.

Стадионът в Разград ще се пука по шевовете и остава двата отбора да покажат добра игра и да зарадват феновете си с красив и резултатен футбол. Това ще бъде 10-и мач между Лудогорец и „Левски” в „А” група, като до момента разградчани имат 6 победи, а „сините” са с три.


22.JPGЛудогорец„Левски”
15:30 часа, пряко по Диема Спорт
Разград, стадион „Лудогорец Арена”
Съдия: Николай Йорданов


Вероятни състави:

Лудогорец: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Козмин Моци, Александър Барт, Йордан Минев, Фабио Ешпиньо, Светослав Дяков, Михаил Александров, Вандерсон, Върджил Мисиджан, Роман Безяк
„Левски”: Пламен Илиев, Веселин Минев, Емил Нину, Борислав Стойчев, Роман Прохазка, Стефан Велев, Владимир Гаджев, Мигел Бедоя, Антонио Аниете, Ливан Абди, Валери Домовчийски

Любопитни факти:
• Двата отбора нямат равен помежду си в „А” група

• Двата тима са получили най-много дузпи от началото на сезона – по 4

• Лудогорец е най-резултатния отбор в първенството с 42 отбелязани гола

• „Левски” е най-грубият отбор в „А” група – 68 жълти и 6 червени картона

• Лудогорец е в серия от 18 поредни мача за първенство без загуба у дома

• „Левски” загуби последните си две гостувания

"А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015