Две от най-големите фигури в историята на чешкия футбол от близкото минало – Патрик Бергер и Томаш Репка ще са на линия за утрешната контрола на своя тим Спарта (Прага) срещу ЦСКА. Двамата до скоро лекуваха травми, но във вчерашната проверка срещу Олимпия Любляна започнаха титуляри. Въпреки напредналата си възраст, Бергер и Репка се завърнаха, за да помагат на най-титулувания чешки тим, пише "Гонг". Бранителят направи това още през 2006 година след забележителна кариера в Серия „А” с екипа на Фиорентина и след това в Премиършип за цели пет години неизменно на „Ъптън Парк” при Уест Хям.

Партрик Бергер пък подписа двегодишен договор миналата година. Бившият играч на Борусия Дортмунд и Ливърпул пропусна голяма част от миналия сезон поради контузии. Сега и двамата са във форма за предсезонната подготовка на чешкия вицешампион.

В състава на Спарта личат имената и на двама настоящи национали – Иржи Кладрубски и Марек Кулич. Старши треньор на тима е небезизвестния Йозеф Хованец. Мачът ЦСКА – Спарта Прага е утре от 19.30 часа на „Жак Леман Арена” в Санкт Вейт ан дер Глан./БЛИЦ