Равният с Вихрен (1:1) се оказа последният мач на Орлин Орлинов за Спартак (Варна). След двубоя изпълнителният директор на клуба Живко Великов съобщи на нападателя в съблекалнята, че е свободен да си ходи.

"Може да си тръгваш за София, аз ще се разбера с Венци за другото", заявил Великов на футболиста.

Както е известно, младежкият национал Орлинов дойде в Спартак през зимата като преотстъпен от Славия. "Соколите" се отказват от нападателя заради лошата му дисциплина и непрофесионалното отношение към задълженията. Още по време на зимната подготовка Орлин показа, че е труден характер, и няколко пъти бе санкциониран от спортно-техническия директор Драголюб Симонович.

Веднъж дори сърбинът наказа своя подопечен да се прибере пеша или с такси от Албена до хотела в Златни пясъци, тъй като направил куп простотии на тренировка, пише "7 дни спорт". Орлинов записа 313 игрови минути за Спартак в 5 мача и вкара един гол - при победата с 2:1 срещу Славия на стадиона в "Овча Купел". Заради чепатия си характер той бе изгонен от Литекс, същата е причината и треньорът на Славия Стевица Кузмановски да се откаже от услугите му. /БЛИЦ