Спартак 1918 спечели и второто издание на дербито срещу отбора, създаден от феновете на "соколите". След успеха с 2:1 преди три седмици в мач от Североизточната "В" група, днес на стадион "Спартак" се наложиха с 3:1 в среща от турнира за Аматьорската лига.

2.jpgСблъсъкът бе помрачен от зверска контузия. В 32-ата минута Васил Фердинандов от символичните домакини счупи глезен след влизане на Живко Бояджиев от противниковия тим. Глезенът на юношата на Чавдар (Етрополе) се обърна на 180 градуса. Съдията Радан Мирянов показа червен картон на Бояджиев, а пострадалият футболист бе откаран с линейката до градската болница.

По-късно стана ясно, че глезенът на Фердинандов е счупен на две места, докторът на отбора прогнозира, че играчът може да се завърне на терена след минимум половин година.

Спартак 1918 губеше в резултата, но стигна до успеха с 3:1. Александров откри за Фенски Спартак в 36-ата минута. Влади Гочев в 57-ата изравни, а в 83-ата от воле направи 2:1. В 90-ата Желязков оформи крайното 3:1 от пряк свободен удар. /БЛИЦ