Втородивизионният Спартак (Плевен) е на път да си върне Евгени Систов, който през тази година не спира да бележи за своите клубове във "В" група.

24-годишният нападател в момента е голмайстор на русенския Аристон, който се подвизава в Североизточната "В" група. Преди да дойде при русенци през лятото, Систов играеше за Академик (Свищов), където също отбеляза доста попадения. Талантливият нападател се представя отлично за своя клубен отбор и от началото на сезона има 9 попадения на сметката си, пише plevensport. По всяка вероятност той ще смени клуба през зимния трансферен прозорец и не липсват кандидати за подписа му. Самият Систов бе желан от плевенчани преди да премине в редиците на русенци през лятото, но тогава не се стигна до сделка. Роденият на 10 януари 1988 г. футболист е защитавал също цветовете на Спартак (Койнаре), Чавдар (Етрополе), ФК Нови Искър и Чавдар (Бяла Слатина).

Ръководството на Спартак (Плевен) се надява с привличането на Систов да се подобри нападателната мощ на тима, като именно атаката беше ахилесовата пета на водения от Красимир Бислимов отбор през есенния полусезон в "Б" група. Освен от "синьо-белите", интерес към машита за голове има и от друг отбор от втора дивизия - Пирин (Разлог).