Спартак (Плевен) ще играе контрола срещу състезаващия се в Югоизточната "В" група Верея (Стара Загора). Двубоят ще се състои на 13 април (събота) от 16:00 часа на стадион "Плевен". Контролата беше договорена от ръководството на "синьо-белите", тъй като в предстоящия кръг на "Б" група момчетата на Стефан Колев трябва да почиват принудително, защото двубоят им по програма срещу Сливен няма да се състои поради отказване на "войводите" от първенството. Отборът от Стара Загора е един от малкото възможни противници за спаринг в края на седмицата, поради участието на всички професионални и аматьорски клубове в срещи от различните български дивизии.

Верея (Стара Загора) в момента е пети в Югоизточната "В" група с актив от 45 точки, на 8 зад лидера "Ботев" (Гълъбово). В последния си игран мач в първенството на 31 март старозагорци сразиха на собствен терен втория Мастер (Бургас) с 4:0. Миналата събота, 6 април, Верея не е играл, тъй като гостуването му в Карлово на местния "Левски" е било отложено, заради участието на 4 карловски футболисти в националния отбор за аматьори.

В предстоящия 25-и кръг на Югоизток Верея по програма трябва да срещне Арда (Кърджали) на 14 април (неделя), но и този двубой няма да се проведе заради отказването на Арда от първенството. Именно поради тази причина старозагорци са се съгласили да изиграят конролен двубой със Спартак (Плевен).