Заради гаф, който е недопустим и в „Б“ областните футболни групи, плевенският Спартак бе на прага на служебна загуба от Нефтохимик в срещата, която се игра снощи и завърши 3:3. Административен гаф на служител от клуба наложи прекрояване на състава и тактиката по-малко от час преди началото на срещата.

„Цяла седмица се готвим за срещата с Нефтохимик, тренираме, за да заменим контузените ни защитници и заради тази глупост всичко се провали. Всичко, което сме направили през последните шест дни е било на халос", ядосано заяви селекционерът на Спартак Бойко Цветков.

"Срещу бургазлии изиграхме най-слабия си мач от началото на сезона. Като към гафа добавим отсъствието на наказания Живко Господинов и на контузените Стенислав Георгиев и Пламен Тенев, става обяснимо защо се представихме слабо. Винаги съм изисквал от моите футболисти да демонстрират качествена игра. Победата винаги е приоритет, но не желая да я постигаме със селски прийоми. В процес сме на изграждане като тим и ако сега не усвояваме това, което трябва, после няма как да очакваме да имаме качествен отбор“, анализира Цветков.

Той е доволен от старанието на възпитаниците си, но само толкова. Момчетата показаха желание, борба, тичане, но липсваше футбол, поясни наставникът.

В клуба започва вътрешно разследване за допуснатата издънка, за да се установи кой е виновен за гафа.