Спартак (Плевен) приема днес лидера в "Б" група Поморие в един от най-интересните мачове от 8-ия кръг. Плевенчани са амбицирани да свалят съперника от върха, където може да се настани Дунав, ако се наложи над Оборище в Русе. За последно възпитаниците на Роберт Петров спечелиха на 17 август - 2:0 у дома над Лудогорец II. Оттогава има срив и в следващите три двубоя тимът все само точка.

"Време е вече да побеждаваме, защото ни трябват точки. В този момент не е толкова важно качеството на играта, Ако ще и грозна победа, но да е победа. Убеден съм, че ще е труден мач. Не познавам добре Поморие. Щом обаче са лидер, означава, че са добър отбор. Излизаме да се надиграваме и дано да спечелим", коментира селекционерът на Спартак Бойко Цветков пред "Тема Спорт". Единствено Живко Господинов няма да бъде използван, тъй като е контузен.

Старши треньорът на Поморие Малин Орачев пък няма да може да разчита на трайно контузения Диян Лефтеров, както и на страдащите от по-леки травми Янко Георгиев и Антон Иванов.

"Чака ни здрава битка. Вярвам, че имаме сили да продължим с добрите игри. Никой в тима не си мисли за двубоя с "Левски" за Купата. Първо имаме работа в Плевен", коментира Орачев.