Футболистите на Спартак (Плевен) проведоха първото си занимание за тази година. В 14:00 часа треньорът на тима Бойко Цветков и неговият асистент Цветомир Младенов събраха възпитаниците си на стадион „Плевен" за началото на зимната подготовка.

За първия сбор се явиха 19 футболисти, като всички са участвали в двубоите на "синьо-белите" през есенния дял на първенството на Северозападната „В" група.

От заниманието липсваха бранителите Милен Тодоров и Васил Бънов. Първият напусна плевенския тим още в края на ноември, а вторият е информирал своя наставник във вторник вечерта, че ще продължи кариерата си в чужбина.

Треньорът Бойко Цветков ще налага при мъжете юношите Васил Михайлов, Антонио Великов и Хари Казаков. Все още няма светъл лъч около пълното възстановяване на Симеон Рудашки. Той няма да бъде в отбора и през пролетта.

Спартак ще проведе цялата си зимна подготовка в Плевен. Паралелно с това ще изиграе поне шест контроли. Четири от тях вече са договорени. Първият спаринг на плевенчани ще бъде 29 януари /сряда/ в Габрово, където ще премерят сили с местния Янтра. Другите сигурни съперници са Монтана /в Правец на 1 февруари/, "Ботев" /Луковит/ на 8 февруари и Академик /Свищов/ на 22 февруари. Предстоят преговори с Етър /Велико Търново/ и "Ботев" /Враца/ за спаринги.

Пролетният полусезон на Северозападната "В" аматьорска футболна група стартира на 2 март. Тогава Спартак посреща на стадион "Плевен" Локомотив (Мездра).