Двама нови футболисти подсилиха Спартак (Плевен). Новият треньор Ферарио Спасов ще разчита на нападателя Рангел Абушев – Рони и полузащитника Емил Петров, информира пред БТА пресаташето на втородивизионния клуб Димитър Стефанов.

Таранът е по-известното име. 27-годишният пловдивчанин имаше договор с руския втородивизионен Сибир (Новосибирск) до 2017 година, но го разтрогна и от 15 август е свободен. Причината за раздялата са неизплатени заплати.

В момента ФК Сибир е в тежко финансово състояние, което принуди и още няколко руски съотборници на Рони да си тръгнат от клуба. През пролетта на миналия сезон Абушев бе част от стратегията на треньора Борис Стукалов (от около месец състава вече води Евгений Перевертайло), а отборът завърши на 11-о място във Националната футболна лига (втора дивизия). След раздялата с руския тим, таранът е получил няколко предложения от други отбори, но ги отхвърлил. След разговор с мениджъра си избрал плевенския Спартак. Той е юноша на Марица. В периода 2009-2015 г. е играл още за Вихрен (Сандански), Локомотив (Пловдив), Берое (Стара Загора), столичните ЦСКА и Славия, кипърския Еносис (Паралимни) и Марек (Дупница).

20-годишният бивш юношески национал Емил Петров пък идва от ЦСКА. Възпитаник е на школата на Литекс. Попада в разширения състав на мъжкия тим на "оранжевите" през сезон 2014/2015. През миналия шампионат 180-сантиметровият халф е част от втория тим, който се състезаваше в "Б" група. В същата кампания играе и за Локомотив (Мездра).

Всичко за Втора лига - ТУК