Спартак (Варна) се класира за 1/16-финалите от турнира за Купата на България, след като успя да обърне резултата от 0:1 до 2:1 срещу Шумен. Тимът на "соколите", независимо че бе съставен основно от юноши, беше по-активният през първата част, но трудно стигаше до чисти голови положения. За домакините добрата възможност бе в 9-ата минута, когато Филип Костадинов стреля от около 25 метра, но отличната реакция на вратаря на Шумен Стефано Рошани предотврати сигурно попадение.

За гостите Захари Димитров пропиля най-чистата ситуация в 38-ата минута, когато бе изведен сам срещу стража на Спартак, но се засуети и топката му бе изчистена.

В 52-ата минута гостите поведоха в резултата. Вратарят на домакините Мирослав Марков изчисти леко топката от границата на наказателното поле, тя попадна в Божидар Илиев, който с техничен прехвърлящ удар откри резултата. В 55-ата Шумен остана с 10 футболисти на терена, след като съдията Валентин Станчев заслужено показа червен картон на Мерлин Бойом за удар срещу противников играч.

В 62-ата минута Спартак можеше да изравни резултата, когато Пламен Иванов стреля, топката рикошира в играч на гостите, но се удари в страничната греда. В 77-ата гостите от Шумен бяха близо до отбелязването на нов гол, но след удара на Захари Димитров от десетина метра топката се отби в напречната греда.

В 80-ата влезлият като резерва Ернан Мехмед изравни резултата. Той бе изведен зад защитата на Шумен и с прехвърлящ удар вкара за 1:1. Във втората минута от даденото от съдията 3-минутно продължение Станислав Иванов с глава отбеляза победния гол за Спартак и класира "соколите" в следващата фаза на турнира за Купата на България, където вече се включват и отборите от "А" група.