Спартак (Варна) излезе с позиция към своите фенове, след като Александър Томаш и екипа му напуснаха отбора, за да заработят в ЦСКА.

„Соколите“ съобщиха, че тимът временно ще бъде воден от директора на школата Иван Цветанов, докато бъде намерен постоянен заместник на Томаш.

Ето и пълната позиция на Спартак (Варна):

Официално изявление на ФК Спартак Варна

Уведомяваме всички наши привърженици и обществеността, че наставникът на отбора и неговите помощници вече са поели нов ангажимент към друг клуб, въпреки двугодишното споразумение с нас.

В тази ситуация, ръководството на клуба реши временно да повери ръководството на първия тим на директора на школата Иван Цветанов, старши треньор на втория отбор, към момента заемащ първото място в Трета лига. Той ще изведе "соколите" в предстоящия мач срещу ПФК Левски с увереността и духа, които отборът демонстрира от началото на сезона.

ФК Спартак Варна остава непоколебим в стремежа си към успех и вече активно работи по избора на нов старши треньор, който да продължи започнатото и да ни води към постигане на поставените цели.

От сърце благодарим на всички наши верни фенове за тяхната неизменна подкрепа, която за пореден път доказа, че заедно сме по-силни!

Винаги верни!“.