Спартак (Варна) ще отпрати осем от чужденците в тима, тъй като според наредбата на БФС в „Б“ група могат да играят максимум 15 легионери от ЕС, информира petel.bg. До този момент в отбора тренираха девет италианци, девет молдовци, четирима румънци и един французин. Кои от тях ще си тръгнат, ще стане ясно най-късно до средата на седмицата.
 
„Започна сключването на договорите. Предстои да изпълним още някои административни изисквания, за да станат контрактите факт. Утре или в сряда трябва да картотекираме играчите си. Чрез международния отдел на БФС ще изискаме жълтите карти на чужденците, но дали те ще дойдат до петък, аз не мога да прогнозирам. Останалите седем футболисти в групата от 22-ма души ще са българи, сред които и наши юноши“, заяви Антон Фажев.
 
Както е известно, до излизане на съдебната регистрация на новия УС той единствен има право да подписва документи в клуба.
 
Освен това стана ясно, че най-вероятно през пролетта „соколите“ ще играят домакинските си мачове в Албена. В Спартак са убедени, че ще постигнат споразумение с шефовете на курортния комплекс и до сряда ще заявят стадиона във футболната централа. Според груби сметки един двубой в Албена ще излиза на клуба малко над 2000 лв.