На Общото събрание на акционерите на Спортен комплекс Спартак АД бе взето решение да бъде сключен договор с футболния клуб за ползване за срок от 9 години и 6 месеца на спортната база и спортните съоръжения.

Акционерите в АД-то решиха единодушно и 80% от общата печалба на Спортен комплекс Спартак за периода 2013 - 2015 г., да бъде предоставена за издръжката на ФК Спартак 1918.

"Днес е добър ден за Спартак. От тук нататък нашата задача е да увеличим капитала на дружеството и да намерим хора, които са готови да помагат", уточни пред "Варна Утре" Антон Фажев, председател на Управителния съвет на ФК Спартак 1918.

Припомняме, че освен средствата от Спортния комплекс, в касата на клуба ще влязат още 200 000 лв, осигурени от бюджета на община Варна за подпомагане на издръжката на клуба.

На събранието бе избран и втори изпълнителен директор в Съвета на директорите, който е представител на община Варна. Това е Илияна Кръстева, която ще има равни права и задължения с изпълнителния директор на Спортен комплекс Спартак АД.