Треньорът Атанас Атанасов напусна Спартак след кратък разговор с шефа Живко Великов.

“Тръгвам си, тъй като не бе изпълнено единственото ми условие - да се запази отборът от есента. Аз се чувствам морално ангажиран и съпричастен към тези момчета, които играха без пари и само заради клубната кауза. Освен това не приемам, че Спартак ще играе без цели напролет”, заяви Атанасов, цитиран от “7 дни спорт”.

Тима напуска и помощник треньорът Димитър Трендафилов. За нов треньор е утвърден Тодор Попов. Той бе лицензиран в БФС като втори треньор на отбора за настоящия сезон, а досега работеше само с юноши.

Бюджетът на Спартак за пролетния сезон е подсигурен. Това съобщи шефът Живко Великов. На практика става дума за 4 месеца, тъй като първенството в Източна "Б" група ще завърши до средата на май. Тимът ще разчита на юноши и играчи със скромни финансови претенции.

“Заплатите и премиите ще са малки, но са гарантирани и ще се изплащат навреме. Основната ни цел е до лятото да намерим мощен инвеститор или генерален спонсор. След като няма пари, единственият изход беше да свием драстично бюджета”, обясни Великов./БЛИЦ