Втородивизионният Спартак (Варна) и Раднички (Крагуевац) завършиха наравно 1:1 в контролна среща от подготовката на българския тим в Турция. Йованович (32) беше точен за елитния сръбски отбор, a Архан Исуф (65) възстанови равенството.

Контролата започна със закъснение от около седем минути. Двата отбора показаха добра и равностойна игра. Още в 11-та минута капитанът на сръбския тим, Мирич, отправи красив удар към вратата на „соколите”. Стражът Станислав Нисторов показа хладнокръвие и спаси. Минута по-късно Велислав Боев стреля към вратата на Раднички 1923, но не успя да отбележи. В 30-та минута гредата спаси „соколите” след удар с глава на Ристович. До положението се стигна след лошо изритана топка в предни позиции.  Две минути по-късно варненци отново сгрешиха при изнасянето на топката и сръбският капитан Йованович ги наказа. Така се стигна до първото попадение в 32-та минута за 0:1.

Положение пред вратата на Лукич не успя да реализира Иван Колев в 36-та минута. В 39-та минута Петър Патев се размина с отбелязването на изравняващ гол, а секунди след това Иван Колев нацели гредата. Последното положение за „соколите” преди полувремето бе дело на Цветан Илиев. Шутът му към вратата на Раднички обаче бе спасен от Лучкич.

В началото на второто полувреме в игра влязоха Даниел Начев и Християн Славов. Опасно положение имаше в 46-тата минута, в която Максимович се опита да прехвърли стража на „соколите”, но топката не успя да попадне във вратата на варненци.

Спартак отговори чрез Виктор Митев в 50-та минута, но твърде неточен бе ударът му от линията на наказателното поле.

Веднага след тройна смяна (Бабалиев, Василев, Лаур) в състава на варненци, бе стигнато и до изрявняващия гол.  Равенството бе възстановено от Архан Исуф в 65-та минута за 1:1 след разбъркване в очертанията на вратата на сърбите.

Веднага след попадението на Исуф, Даниел Начев стреля силно към вратата. Ударът му имаше необходимата сила, но не и точност.

Опасно положение имаше пред вратата на Славов в 88-та минута, но без реализиран гол.

До края на срещата “соколите” оказаха преса над противника. Напълно равностоен бе този мач, което доведе и до равенството в резултата.

В събота, 29-ти януари, е последната контрола за футболистите на Спартак в Турция срещу Раднички Ниш, след което те се завръщат у нас, на 31-и януари.