Роналд Донев е поредното попълнение на Спартак (Варна). Синът на шефа на скаутското звено в "Левски" Дончо Донев, който играе като централен защитник и дефанзивен халф, тренира за първи път със "соколите" вчера.

През пролетта 22-годишният футболист е бил в Светкавица, а допреди седмици опитваше да си уреди отбор в Турция, но не успя да се сдобие с работна виза.

"Роналд се познава с някои момчета от нашия тим, сред които са Георги Коруджиев и Благой Пасков. Хубаво е, че правим колектив от млади и талантливи играчи", заяви треньорът на Спартак Георги Иванов-Геша, който е бил съотборник с бащата на Роналд в "Левски" преди години.

Донев-младши е свободен агент и може да получи права за Спартак още в петък, ако подпише договор. За съботното домакинство с Добруджа в групата ще попадне и Симеон Ганчев, след като неговата жълта карта пристигна от Кипър в петък. Халфът обаче не записал дебют в Разлог при равенството 1:1 с Пирин, тъй като картотеката му била в София и върху нея нямало печат от варненския диспансер за преминат медицински преглед.