Старши треньорът на Спартак 1918 Димитър Трендафилов качи 20 футболисти на първия лагер на тима в хотел "Термал". Лидерът в Североизточната "В" група ще се готви две седмици край курорта Златни пясъци, а първата контролна среща е предвидена за 29 януари, когато съперник ще бъде Доростол (Силистра).

"Соколите" може да привлекат още нови футболисти, сподели спортно-техническият директор Живко Господинов. Преди три дни легендата заяви, че е доволен от зимната селекция и тя може да се счита за приключила. Оказа се обаче, че Господинов има още жокери за тима. Бившият национал не уточни дали става въпрос само за един или още няколко футболисти, с които се преговаря евентуално да пристигнат в Спартак 1918. В клуба отдавна обявиха, че целта им е още от тази зима да имат отбор, конкурентен на лидерите в Източна "Б" група следващия сезон.

В Спартак се завърнаха вратарят Генко Славов и ветеранът в защитата Диян Дончев. Привлечени бяха двама многообещаващи футболисти - нападателят от школата на ЦСКА Юлиян Куртелов и десният халф Григор Георгиев. Той е на 24 години, роден e в Казанлък, юноша на Берое, играл e за Миньор (Раднево), Любимец и Лудогорец.

За "соколите" повече няма да играе голмайсторът от есенния полусезон Иван Мартинов. С тима се разделиха още контузеният халф Васил Фердинандов и Виктор Драголов.
Стана ясно, че възстановяващият се от травма Илчо Илчев ще тренира във Варна по индивидуална програма и няма да участва в лагера на тима край Златни пясъци.

Двама от състезателите на Спартак Георги Глушков и Кристиян Щерев са на проби в кипърски тим.

Групата на Спартак 1918
Вратари: Генко Славов, Мирослав Марков
Защитници: Генади Луго, Латин Венков, Деян Чипев, Михаел Михалев, Боян Илиев, Диян Дончев, Дарин Андонов
Халфове: Димо Димов, Григор Георгиев, Георги Димитров, Станислав Желязков, Георги Костадинов, Влади Гочев, Пламен Иванов
Нападатели: Денислав Андреев, Симеон Ганчев, Юлиан Куртелов, Георги Иванов