Спартак (Варна) остана без отбор за пролетния полусезон в Източната "Б" група. Пред Арбитражната комисия на БФС застанаха 15 футболисти. Само Тони Костадинов не можа да скъса, но на следващото заседание ще го направи по вина на клуба.

Вече не са играчи на Спартак Свилен Симеонов, Веселин Пенев, Станислав Жеков, Юри Иванов, Ангел Стойков, Георги Бижев, Михаил Аврионов, Иван Павлов, Димитър Воденичаров, Георги Костадинов, Илчо Илчев, Мартин Димов, Васил Боев и Латин Венков. С Мартин Димов, Илчо Илчев и Васил Боев ръководството води преговори да останат в отбора, но те отказаха.

Новият треньор на Спартак Тодор Попов влиза в длъжност от днес. Договорът му е до 30 юни. В отбора ще разчитат на следните футболисти през пролетта - Виктор Драголов, Генади Луго, халфовете на Черноморец (Бяла) Станислав Желязков и Георги Димитров и нападателят Кристиян Щерев. Предстоят преговори с полузащитниците на Суворово Стефан Янков, Калоян Цветков и Милен Стефанов, съобщава "Варна спорт". Сигурни попълнения са юношите Станислав Николов, Георги Глушков, Атанас Йовчев, Данаил Борисов, Михаел Михалев и Орлин Обрешков.

Халфът Живко Бояджиев ще даде отговор на Спартак до дни. Той има оферта и от чужбина, както и е желан от Доростол. Очаква се Бояджиев да предпочете "соколите" заради своя приятел Иван Найденов.

Стефан Дончев разговаря с Живко Великов, но не прие да играе срещу предложената му заплата. Новият отбор ще започне контролите с три елитни силни клуба - на 23 януари със Славия, на 26-и с Локомотив (Сф) и на 29-и с Миньор (Перник). На 13 февруари Спартак ще срещне Нефтохимик (Бургас), както и ще участва на турнира в "Албена". /БЛИЦ