Точно 28 футболисти започнаха подготовка с новия варненски клуб Спартак 1918, който ще се състезава в Североизточната "В" група през новото първенство.

Наставник е Димитър Трендафилов, а треньор на вратарите - Стефан Симеонов. Младият специалист Трендафилов заяви, че има вариант играещ помощник да му стане Диян Дончев. В тима са няколко играчи от миналия сезон - Илчо Илчев, Иван Мартинов, Латин Венков, Генади Луго и Йордан Пенев. При "соколите" е и Влади Гочев, който игра няколко години футзал, а по-голямата част от останалите състезатели са юноши. В заниманието тази вечер се очаква да се включи и Георги Костадинов.

Първата контрола на Спартак ще е срещу Тръстиково, който играе в "А“ окръжна група, информира ole-bg. Проверката е на 10 юли на стадион "Спартак". Четири дни по-късно следва спаринг с Добруджа, на 21 юли предстои мач с Рапид (Дивдядово), а на 24 юли - с Черноморец (Балчик). За 31 юли Трендафилов е постигнал принципна договорка с Георги Иванов-Геша за спаринг с Доростол (Силистра). За 7 август все още се търси съперник. Както е известно, първенството в Североизточна "В" група започва на 15 август. /БЛИЦ