Звездата на ЦСКА Спас Делев спечели наградата за футболист на месец април. Голмайсторът направи поредица силни мачове, вкара решителни голове, един от които в полуфинала срещу Литекс. “Червените” победиха с 1:0 и се класираха на финала, където ще срещнат Славия.

Спас остана без конкуренция в анкетата на пресклуб България. Играчът на ЦСКА събра 21 от възможните 26 гласа. Второто място си разделиха Грегъри Нелсън и Иван Цветков с по 2 гласа и 1 глас получи Христо Йовов.

“Благодаря за награда, много съм щастлив, че отново я спечелих. Без колегите ми от отбора нямаше как да го направя, за това съм им благодарен. Не се чувствам като футболист, който струва 15 милиона паунда. Това само може да ме ласкае, че някой ме е оценил на тази стойност. Моята реална цена не я знам, само шефовете могат да кажат“, каза Спас Делев.

“Все още не се чувствам толкова силен, колкото Христо Стоичков, както някои ме определиха. Имам да извървя много път преди да стигна неговото ниво. На този етап нямам информация за интерес към мен. Времето ще покаже дали ще си тръгна. Сега съм футболист на ЦСКА и имам много важен мач за Купата, само това ме интересува. В момента ми се играе само в ЦСКА", допълни голмайсторът.

“Във финала за Купата трябва да излезем като голям колектив и да спечелим трофея, за да зарадваме феновете и треньорското ръководство. В последните седмици се коментира, че Славия натрупа няколко загуби, но не трябва да ги подценяваме, трябва да излезем и да ги победим", завърши Спас./БЛИЦ