Бившият нападател на ЦСКА Спас Делев се раздели с първия си чуждестранен клуб Мерсин. Бързоногият стрелец от село Ключ вече е свободен агент. Делев коментира възможността да се върне на “Българска армия”.

“Няма почти никакви шансове да се върна в ЦСКА. След като ръководството на клуба не прави опити да ме върне, явно не държи на мен. Постоянно следя какво се случва в ЦСКА. Там имам много приятели. В момента си почивам. Имам няколко варианта да продължа кариерата си. Гьозтепе е най-настойчив да ме привлече. Може би ще играя там. Има запитване и от Анортозис", заяви Делев.

“Много се изписа, че постоянно съм поръчвал някакви момичета, че не съм ходил по тренировки, че не съм спазвал дисциплината и какво ли още не, но истината е, че Мерсин явно имат финансови проблеми, защото не си получавах редовно заплатата. Два месеца не съм взимал пари и имах право да разтрогна. Отношението на клуба към мен не беше коректно. Оставиха ме да живея в хотел до края, а ми бяха обещали къща. Баламосваха ме три месеца. На треньора няма за какво да се сърдя, даже съм му благодарен. Не е вярно, че той е бил недоволен от мен срещу Галатасарай и затова ме е сменил. Тогава се контузих", завърши Делев, цитиран от “7 дни спорт”./БЛИЦ