Няма грандиозен конфликт между Спас Делев и Костадин Стоянов, категорични са в ЦСКА. Двамата са имали спречкване, придружено с бутане и блъскане, но без размяна на шамари и юмруци.
 
БЛИЦ обаче научи, че Делев от известно време бил изключително изнервен. Той постоянно мрънкал за забавени пари, а когато научил, че няма да е титуляр срещу Бешикташ, съвсем се побъркал. Роденият в петричкото село Ключ футболист блъснал стол и ритнал масата в хотелската стая, след като разбрал, че е резерва. Само час по-късно Спас влязъл в конфликт с вратаря Здравко Чавдаров. Почнал да му вика и крещи и едва не му скочил на бой. За да се стигне до разпространения от всички медии вече случай с Костадин Стоянов веднага след загубата от Бешикташ с 0:1.
 
“Спас нещо е изнервен. От известно време постоянно се заяжда с всичко живо около него. Така се сдърпа и със Здравко, а после и с Костадин Стоянов. Чавдаров е кротко момче и не му отговори. Той избъзика Делев за нещо съвсем елементарно и нашият подивя”, разказаха информатори на БЛИЦ от “червения” лагер.
 
Какво обаче се е случило между Спас и Костадин? Играчи на ЦСКА, които са били наблизо, пресъздадоха разговора, проведен между останалия резерва футболист и игралия цял мач като централен защитник Стоянов.
 
Спас Делев започва да мърмори на възстановителната тренировка, проведена веднага след двубоя. Плътно до него е Костадин Стоянов.

Спас Делев
: Как няма да паднем, нищо не играхте. И тоя не ме пусна… Взе да ми писва.

Костадин Стоянов
: Е, така е решил Гьорето... Ама защо да не сме играли...

Спас Делев
:  Ами къде увиснахте при гола? Къде бяхте там защитниците? И тоя ирландец! Сто гола изтърва, а после го нямаше никакъв при центрирането… Проспахте го, а преди това се окопахте опълченската в последните минути.

Костадин Стоянов
: Стига си мрънкал, какво да направим…

Спас Делев
: Абе я млъквай и не ми казвай на мен какво ще говоря и какво не. То си е моя работа!

Костадин Стоянов
: Млъквай ти. Днес с всички ли искаш да се изпокараш. Какво си седнал разбори на мача да ми правиш!

Спас Делев
: Що да не правя бе, ей…
 
Веднага след това Спас посяга на Стоянов, той му отговаря, следва бърза намеса на техните съотборници и прекратяване на екшъна.