Контузията на един от най-добрите футболисти на Беласица (Петрич) Владимир Кабранов попадна в историята на спортната травматология, след като за по-малко от 48 часа проблемът бе диагностиран и оперативно отстранен. Лидерът на тима от Югозападната "В" група пострада сериозно при победата с 1:0 над Пирин (Гоце Делчев) в последния кръг.

"Травмата на Кабранов е изключително рядка. Тук късметът беше, че се случи пред очите ми и аз реагирах веднага, назначавайки ядрено-магнитен резонанс и последващата операция. Болката беше парализираща, разбрах, че е много сериозно", обясни пред "Меридиан Мач" доктор Христо Мазнейков, който е председател на Управителния съвет на Беласица. Именно той извърши хирургическата интервенция, спасявайки Кабранов.

"Има само четири случая описани в световната литература и оперирани в ранна фаза, този на Владко е петият. Намерихме скъсан един от най-важните мускули на бедрото - muskulus adductor longus, случаят ще попадне в доклада ми на конференцията, организирана от БФС в "Царско село" на 23 ноември", добави д-р Мазнейков.

Владимир Кабранов е роден на 22.09.1986 г. в Петрич. Първите си стъпки във футбола прави в ДЮШ на ФК Беласица последователно при треньорите Любомир Личков, Иван Златински, Никола Шаламанов, Георги Ръжданов. Когато е на 16 години е забелязан от старши треньора на мъжкия отбор на Беласица Младен Катич. Дебютния си мач с мъжете прави през 2002 г. срещу Спартак (Пловдив) за Купата на България. Този мач петричкият тим печели с гол именно на Кабранов. От този момент нататък Владимир е постоянен участник в „А” група, където негови треньори са Альоша Андонов, Горан Шукрия, Стевица Кузмановски, Мирослав Миронов, Петър Михтарски, Наджи Шенсой, Георги Иванов-Геша и Мирослав Митев. След изпадането на мъжкия отбор на Беласица от „А” група през 2009 г. заиграва в Банско, където негови треньори са Красимир Манолов и Борис Николов, и във Вихрен с треньори Филип Филипов и Наджи Шенсой.

През 2010 година е поканен да играе в гръцкия отбор Олимпиакос от Родополи, където бе заедно с Щерю Димитров, Иво Хаджигаев и Стоян Стойков. След това носи екипа на друг гръцки отбор - Дигенис от Ано Порой, за да се стигне до завръщането му в Беласица.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА