Приключи важното за бъдещето на Пирин (Гоце Делчев) Общо събрание, на което неврокопчани бяха спасени и стана ясно, че ще продължат участие в "А" група.

Източниците на БЛИЦ от събитието съобщиха, че начело на клуба се завръща Благомир Томов. Новият-стар шеф е избран единодушно на сбирката тази вечер.

Томов, който е финансистът на Община Гоце Делчев, оглаяваше местния Пирин до идването на Антонио Сакаджийски на 29 май 2011 година.
 
От днес Благомир Томов е новият председател на Управителния съвет на клуба, заменяйки подалия оставка в края на миналата година Сакаджийски.

В Управителният съвет влизат още бизнесменът Костадин Гебрелиев-Геби, който търгува с ядки, Иван Витанов – шеф на международна транспортна фирма. В Надзорния съвет на клуба са главният архитект на Гоце Делчев – Георги Скрижовски, Любимир Колджиев и председателят на фенклуба Георги Ловков.

На Общото събрание си отдъхнаха след като разбраха, че голяма част от задълженията на клуба в размер на близо 590 хиляди лева, докладвани от избраната на 27 ноември анкетна комисия, отпадат. Досегашният председател на УС Антонио Сакаджийски в името на клуба се отказва от 95 хиляди лева лични средства, дадени за отбора под формата на заеми, 90 хиляди под формата на заплати към футболисти и служители също са погасени.

Освен това досегашният бос на неврокопчани се ангажира с това, че средствата, дадени под формата на заеми за заплащане на дължимите суми към институции, взети преди стъпването му в длъжност, се опрощават от фирма, чието име не беше назовано.

От старото ръководство заявиха, че са доволни от развитието на събитията. Сакаджийски си пожела, а и на феновете, запазване на мястото в "А" група, след като оставя Пирин (ГД) в по-добро финансово състояние, отколкото го е намерил, имайки предвид и очакваните между 120-160 хиляди лева от телевизионни права.

Зимната подготовка на тима ще стартира на 13 януари (понеделник). Тогава ще стана ясно и бъдещето на треньора Костадин Ангелов.