Футболист припадна на тренировка и бе спасен от треньора на Ком-Миньор (Берковица) Димитър Стоилов. Бившият играч на тима Петър Георгиев, който преди 2 година преустанови спортната си кариера, помолил вчера да го пуснат да тренира заедно с отбора.

По средата на заниманието 21-годишният юноша на Ботев (Враца) припаднал на терена. Само бързата намеса на треньора Димитър Стоилов спасила Георгиев. Старшията на Ком-Миньор реагирал светкавично и извадил езика на футболиста.

"Не ми се случва за първи път. Правил съм го и преди. Някога във ВИФ учехме как да даваме първа помощ и това винаги ми е помагало", заяви Стоилов, който е с рани по пръстите на ръцете след инцидента.

"Това, което стана, е неприятно, но важното е момчето да се оправи", допълни пред "7 дни спорт" треньорът.

Миналия сезон Петър Георгиев реши да сложи край на спортната си кариера по здравословни причини. Преди 2 години точно в навечерието на Коледа той опита да се самоубие, като скочи от четвъртия етаж на жилищна сграда във Враца. Играчът много бързо се възстанови, макар че беше 2 седмици в кома във ВМА в София. Лечението тогава бе поето от президента на клуба Васил Маринов. Георгиев се върна на терена, но изкара само един сезон в отбора на Ком-Миньор, преди да окачи бутонките на пирона. /БЛИЦ