Наставникът на Черно море Никола Спасов получи наградата си за Най-добър треньор на месец май в анкетата на Пресклуб „България”, където присъства заедно с Михаил Венков. Капитанът на "моряците" пък взе приза, полагащ се на тима за Отбор на месеца. Черно море обра наградите след спечеления финал за Купата на България срещу "Левски" (2:1 след продължения).

На "Тича" ще бъдат привлечени максимум четирима нови футболисти през лятото, съобщи треньорът Никола Спасов.

"Имаме набелязани футболисти за лятната селекция, ще привлечем най-много четирима. В списъка има и чужденци, и българи, но на този етап няма конкретна договорка с нито един. Търсим играчи във всички линии", каза Адмирала.

Спасов определи спечелената Купа на България като най-големия успех в треньорската му кариера. "Тази купа за мен ще остане най-скъпата поради много причини: Тя е първа за Черно море, освен това я спечелихме по драматичен начин. Беше впечатляващо. Сигурен съм, че това няма как да се повтори. Благодаря на футболистите, които бяха уникални. Също на моите колеги, треньорите и на всички, които работят в клуба, също и на феновете. Привържениците във Варна са адски щастливи. Хора, които не се интересуваха от футбол, в тоя ден заобичаха футбола. Във Варна през седмицата настроението беше като през лятото на 1994 година", заяви щастливият Спасов.

Черно море се събира за подготовка на 10 юни, като чужденците са получили малко по-дълга ваканция и ще се присъединят към отбора на 15 юни. "Подготовката ще бъде във Варна. Имаме си всички условия за тренировки. Още не сме маркирали датите за контролите", каза още Спасов.

"Ще участваме в Лига Европа със същия бюджет като миналата година. Убеден съм, че може да направим нещо повече в Лига Европа. Ще играем домакинските мачове на "Лудогорец Арена" и това е логичният избор, защото е страхотен стадион и защото е близо до Варна. За жребия за Лига Европа предпочитам по-силен отбор. Не искам отбор от Балканите, а най-добре ще бъде ако съперникът е от Англия", каза още Никола Спасов.