Старши-треньорът на “Ботев” (Пловдив) Ферарио Спасов даде традиционната си пресконференция преди мача на “канарчетата” с Локомотив (София), който е утре от 16:00 часа в Пловдив.

“Седмицата ни протече доста интензивно, с голяма отговорност и мотивация на футболистите. За утре сме амбицирани да върнем футбола, който можем да играем и който ни носеше успехи в началото на първенството. Надявам се мотивацията и нагласата на момчетата да бъде на необходимото ниво, защото качествата и футболния им потенциал са безспорни. Доста анализирахме и доста приказвахме за изминалите два кръга. Вярвам, че утре отборът ще изглежда по един добър начин и ще се борим през целия мач за трите точки“, заяви Спасов.

“Мачът ще го проведем така, че да спечелим трите точки. Ще бъдем балансирани в двете фази - защита и нападение. Когато тръгнем индивидуално да решаваме мачовете, това не ни носи успех. Утре ще играем като отбор, а не като индивидуалности. Не знам отбор в България, който да може да изиграе пълни 90 минути на перфектно ниво. След паузата на първенството, ще решим кога ще включим и Асен Караславов в игра“, допълни наставникът на “Ботев” (Пд).

“От юношите зависи, кога ще играят в първия отбор. Всички, които тренират с първия отбор са близо до това да влязат и да играят. Влиза се с качества. Тошко Неделев е един пример затова. Аз съм привърженик на това да влизат млади играчи, но при определен резултат“.

През изминалата седмица пловдивчани бяха обвинени от Черноморец, че са преговаряли зад гърба им с Георги Терзиев, на което Спасов отвърна така: “Българските футболисти са много скъпи. Добрите играчи, независимо на колко години са, се искат пари за тях, все едно играят в испанското, френското или английското първенство. Когато може да се приказва, когато може да се договаря, ние ще го правим. Но виждате спекулациите по пресата. За всички тези играчи ние имахме запитвания. Но никой не казва за цените, които ни сложиха и защо ние сме се отказали. Да си кажат какви цени искат за тези играчи, за да е пълна веселбата. Няма да ги кажа. Ние си питаме, те си казват. Ако нас ни питат за нас играч, ние ще им кажем. Тодор Неделев е непродаваем към момента. В ранна фаза на първенството сме, за да говорим за трансфери на наши играчи. Има време, три месеца зимата... ще се отвори сергията“.