Третодивизионният Септември (София) публикува на официалния си сайт декларация, в която отговоря на информациите в медиите, че се ползва от съдийска подкрепа. Управата на клуба посочи очевидни грешки на реферите в мачовете на Септември, при които тимът е бил ощетен. Част от посочените примери са в двата мача на отбора срещу ЦСКА (за първенство и Купата на България), както и среща между Септември и „червените“ в групата за юноши до 19 години.
 
Уважаеми колеги,
През последните няколко дни спортните ежедневници и уеб сайтове поднесоха на българския футболен фен информация относно двубоя между Септември (София) и Сливнишки герой, който завърши с победа за домакините от София. Също така бе съпътстван от грозни сцени, неприсъщи на качеството на футбола, изнесено в този сблъсък, макар и в ЮЗ „В“ група.

Въпреки че двубоят бе преди 7 дни, в медийното пространство продължава умишлено да се създава убеждението, че Септември (София) разчита на съдийска подкрепа. Ние няма да показваме какво се случи между скамейката на гостите и главният рефер Борислав Колев, а ще изнесем няколко факта за съдийството в последните мачове на Септември.

Обвинени в „съдийски чадър“, ние строго осъждаме подобни публикации. Септември (София) има начертана цел и посока, в която да върви. Инвестираме в базите, изграждаме нови такива, налагаме юноши в първият отбор, които да се учат от вече опитните футболисти в тима. Избрали сме този път и ще вървим по него с високи вдигнати глави от това, което правим и това, в което вярваме.

Септември (София) не получава съдийска подкрепа, не иска съдийска подкрепа, а отсъждане на очевидните ситуации. Кратката хронология, малко по-надолу показва, че „съдийски чадър“ над клуба няма, а на всичкото отгоре, отборът е ощетяван многобройно в едва 4 кръга от първенството и 3 мача от турнира за Купата на България.

- Септември (София) – ЦСКА – 0:3
Реферът Ивайло Стоянов отсъжда дузпа в полза на ЦСКА, за нарушение, извършено извън наказателното поле.

- Септември (София) – ЦСКА – 0:1
Реферът Вихрен Манев не отсъжда 100% дузпа за игра с ръка в наказателното поле в полза на Септември (София) в 94-ата минута на двубоя, само минута по-късно ЦСКА отбелязва гол, след като Преслав Йорданов овладява топката с ръка и попадението бива зачетено от главния рефер. На два пъти играчи на Септември отнемат топка пред наказателното поле на ЦСКА с възможност да се озоват „очи в очи“ със стража на противника, но реферът отсъжда нарушение за ответната страна.

- ЦСКА – Септември (София) (U19) – 2:2
Неадекватното съдийство на рефера Симеон Великов, довежда до показването на жълти картони на почти всички играчи на
Септември. За идентични нарушения ЦСКА не получава никакво предупреждение. При резултат 0:2 и превъзходство на юношите на Септември София, които са с една година по-малки от противника си, съдията показва втори заслужен жълт картон за наш играч. ЦСКА стига до гол, а в следващата ситуация чисто отнета топка от Септември (София) и играч, озоваващ се сам срещу вратаря на ЦСКА, се маркира като нарушение.

- Септември (София) – Сливнишки герой
Отменен гол за засада на Септември (София) през втората част на двубоя.

Оставаме извън коментарите си безбройните несъществуващи засади, маркирани на Септември (София). Заявяваме категорично, че преди да търсим грешките в другите, ние търсим грешките в себе си. Това е нашата философия и не искаме да влизаме в дискусии със съдии и длъжностни лица.

Септември (София) е готов да предостави запис от въпросния двубой на всички желаещи медии, за да може да опровергае убеждението, че се възползва от съдийска подкрепа.