Наставниците на Сърбия, Черна гора и Унгария коментираха тегления днес жребий, които изправи страните им срещу България в битка за Евро 2024. В групата е и Литва.

Селекционерът на Сърбия Драган Стойкович (на снимката)отчете присъствието на сънародника си Младен Кръстаич начело на нашите и допълни, че битката за първото място е отворена.

"Не е лесна група. Щастлив съм да играем срещу България, защото ще се изправим срещу Младен Кръстаич. Всеки мач е различен. Трябва да бъдем концентрирани върху нашата игра и да мислим мач за мач, за да се класираме за Евро 2024“, каза той пред БНТ.

„Имаме време да анализираме България. Отборът има промени. Ще ни е нужно време. Няма фаворити в тази група. Важно е как ще играем. Ако не печелиш точки, няма как да печелиш точки. Отворена битка за първото място“, добави Стойкович.

Наставникът на Унгария Марко Роси също каза, че групата е равностойна, но посочи сърбите като фаворит.

"Жребият можеше да бъде по-лош. Не можем да кажем, че ще бъде лесно, особено гледайки отборите, срещу които ще играем. Групата ще бъде равностойна. Разбира се Сърбия е най-добрият отбор в групата, но всички тимове имат добри играчи.

Ще бъде важно как ще подходим в мачовете, за да можем да победим нашите опоненти. Можем да бъдем успешни в групата, както и всеки друг отбор. Трябва да изиграем добри мачове, за да постигнем целта", заяви Роси. Няма да бъде лесно срещу България. Преди 2 години ги победихме, но играхме доста добре в този мач. В последните няколко 20-25 минути България ни даде сериозен отпор. Знаем каква е класата на техния отбор и ще трябва да се постараем", сподели Роси.

Мнението му се препокри с това на наставника на Черна гора Миодраг Радулович.

"Групата ни е силна, като отборите са с изравнени възможности. Мисля, че Сърбия е най-добрият отбор. Те ще участват на Световното първенство. Имат проект за футбола, може да видите и резултатите на клубните им отбори. Видях нещо ново в тима на България с Младен Кърстаич", каза специалистът пред микрофоните на Българската национална телевизия.

"Ние не се представихме много добре в последните мачове в Лигата на нациите. Но сега ще преследваме нашите цели в европейските квалификации", каза още Радулович.

 Нашата група в квалификациите за Евро 2024