Националният стадион "Васил Левски" ще бъде покрит изцяло с козирка. Това е идеята на футболните хора в България, след като са се убедили, че националите държат на стадиона в центъра на столицата. Същото е и желанието на футболните фенове, за които би било адски неудобно да пътуват близо 2 часа до съоръжение в Божурище, за каквото се имаше идея.

За спасяването на Националния стадион, който преди 10 години бе ремонтиран, ще трябва изграждането на голяма козирка, която да покрие всички сектори по подобие на големите европейски стадиони.

Това обаче води след себе си много главоболия - трябва да се разруши сегашната бетонна козирка над сектор "А", а ще е нужно и изграждането на помощна конструкция, която да поддържа новата козирка. Така ще се стигне до строителни дейности около "Васил Левски" в зоните за паркинг и ще трябват разрешенията на много инстанции. Това поставя под голяма въпросителна мечтата на националите и феновете за европейски "Васил Левски".

В същото време вариантът за Национален стадион в Божурище, който бе предложен от главния архитект на София Петър Диков, е неосъществим, като лошата инфраструктура в западната част на Софийско поле и голямото разстояние от столицата ще отблъснат много от привържениците. На всичко отгоре за нов стадион там ще са нужни над 100 милиона евро, а лошата локация и някои други фактори отблъскват инвесторите, каквито към този момент липсват.

Така ако не се вземат спешни мерки за ремонт на "Васил Левски" и заради постоянните караници между държава, общини и различни други институции, националният отбор на България е изправен пред угрозата да остане без национален стадион до 2 години./БЛИЦ