Българският национал Димитър Макриев се подложи на спешна операция на скулата на лявото око. Нападателят на израелския Ашдод пострада в контролата на "трикольорите" с Естония (2:2), когато след удар от съперник получи фрактурата.

Първоначално се смяташе, че травмата не е чак толкова сериозна и до две седмици Макриев ще може отново да се завърне в игра. Оказа се обаче, че интервенцията е наложителна и Митко се подложи на нея.

Възстановяването на 27-годишния нападател ще продължи поне 10 дни, след което ръководството на Ашдод ще поиска разрешение от израелската футболна асоциация той да играе със специална предпазна маска. Както е известно, Макриев е водещ реализатор на тима си.

Заради травмата трансферът му в Криля Советов пропадна. Както е известно, Макриев бе няколко дни на проби в руския елитен клуб, игра в контрола на тима, след което получи контузията срещу Естония. Така нападателят ще остане до края на сезона в израелския шампионат, след което по всяка вероятност ще смени клубната си принадлежност. /БЛИЦ