Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Специални мерки вземат от полицията за феновете на Италия за мача с България от световните квалификации за Мондиал 2014. Двубоят е в петък от 21.45 часа.

Очаква се около 300 души да подкрепят "адзурите" в утрешната среща. Повечето от тях ще пристигнат в деня на мача. От МВР съобщиха, че ще бъдат предприети специални мерки, за да не се стигне до ексцесии.

Близо 200 служители на реда ще са разположени на Националния стадион "Васил Левски". Приблизително същият брой полицаи ще бъде пръснат в района около спортното съоръжение и Борисовата градина.

"Вземаме всички необходими мери за такъв голям международен мач, каквато е световната квалификация между България и Италия. За момента нямаме информация за масирано присъствие на италиански фенове. Очакванията са за по-малък брой в сравнение от предходните им визити.

Най-голямото ни притеснение е свързано с късния час и организацията след края на срещата. Надяваме се на съдействие от Столична община относно градския транспорт. Ще процедираме както винаги - затегнат контрол върху обществения ред около стадион "Васил Левски" и в центъра на София.

Като цяло нямаме големи опасения за сигурността по време на двубоя. На самия стадион ще разположим 190 души като охрана", коментира главен комисар Антон Златанов пред "7 дни спорт".