Ямбол 1915 безспорно е приятната изненада в Югоизточната ELITBET Трета лига. След 12-ия кръг ямболии са лидери с актив от 11 победи и само една загуба. Поражението дойде от големия фаворит Черноморец (Бургас) в третия кръг, но след него "сините" наредиха девет поредни успеха и в последния уикенд се възползваха от ангажимента на "акулите" в Купата на България и ги изпревариха с 2 точки на върха, макар бургазлии да са с мач по-малко.

Случайно или не, възходът на Ямбол съвпадна с една нова традиция в домакинствата на тима. Преди всеки мач на стадион "Тунджа" отборът получава специална погача с името на конкретния съперник и пожелание за късмет на терена. Подаръкът е осигурен от "Къща на хляба" - местна пекарна с над 30-годишна история в града. Идеята за кадемлийските пити пък е на Галин Минчев - бивш футболист на Олимпик (Сливен), Ямбол и на елитните Черноморец, Берое и Видима-Раковски (Севлиево). На ниво "А" група има общо 21 мача и 1 гол - за "акулите" при загубата с 3:4 от Спартак (Варна) на "Коритото" на 14 октомври 2000 г.

"Пекарната е на семейният бизнес на моята съпруга и родителите й. Открита е още през 1991-а и в началото прави само хляб, но от десетина години асортиментът е разширен. С времето и аз станах част от работния процес", разказва Галин Минчев и добавя: "Обичам футбола и този сезон ми хрумна да мотивирам момчетата с по една погача преди мач - имам доста приятели в отбора и всички приемат радушно идеята ми. Играл съм за Тунджа и съм бил треньор в клуба, така че ми е на сърцето. За гостувания по-трудно бих могъл да им нося пита, но вкъщи винаги ще има", завършва 51-годишният Минчев и признава, че Черноморец и Спартак (Пловдив) остават големите фаворити за промоция на Югоизток, въпреки лидерската позиция на Ямбол.

За още новини от третия ешелон, резултати, програма, класирания, любопитни факти и ексклузивно съдържание можете да харесате Фейсбук страницата ELITBET Трета лига ТУК. Тази седмица стартира и нейната Инстаграм версия - elitbet.tretaliga.

Основана през 2001 г., компанията ELITBET се превърна в най-голямата национална мрежа от игрални зали из цяла България. От създаването си през май 2023 г. пък ELITBET.bg все по-бързо се налага като една от най-иновативните и предпочитани дестинации за онлайн залози в България.