Чистката в Славия, след която от отбора бяха освободени над 10 футболисти, нагнети сериозно напрежението. Заради нея президентът на “белите” Венцеслав Стефанов и треньорът Велислав Вуцов са влезли в спор, пише “Меридиан Мач”. За момента точната причина не се знае, но се предполага, че става дума за това кои играчи да си тръгнат и кои да останат.
 
Почти ситурно “Овча Купел” напускат: Антонио Ливраменто, Мирослав Антонов, Богомил Дяков, Дайсуке Мацуи, Тайсуке Акийоши, Тодор Колев, Спас Георгиев, Николай Дюлгеров и Петър Димитров. Отделно от това по собствено желание си събират багажа Даниел Златков и Павле Попара. В “Левски” пък могат да се озоват Галин Иванов и Радослав Димитров.
 
Това на практика означава, че “белите” ще трябва да изградят изцяло нов отбор, само месец и половина преди подновяването на първенството. За момента Славия може да се похвали с двама нови футболисти. Това са Христо Янев и бразилецът Фернандо. Отделно от това се очакват още две нови попълнения от Бразилия. Почти договорен е защитникът на Любимец Мартин Димов, а след наем се връщат вратарят Диян Вълков и Георги Пашов.