Странна първа тренировка проведе новакът в “А” група Спортист (Своге). В тима се появиха 35 футболисти на проби и така групата водена от Александър Александров наброяваше над 50 играчи. Преди началото на заниманието пред момчетата бе представен новият изпълнителен директор Ангел Бончев.

Старши треньор остава Александър Александров, а негови помощници ще бъдат Стефан Колев и Иван Антонов, който ще се занимава с вратарите. Сред по-известните нови имена са вратарят Тодор Кючуков, Тодор Симов, Петьо Динков, Пейо Делиминков и Ивайло Симеонов (Миньор), Александър Събев (ЦСКА), трима от Левски – Георги Николов, Георги Чакъров и Мартин Димов, както и бившият играч на „сините” Боян Илиев. С отбора още тренираха Ивайло Соколов (Вихрен), Райчо Раев, който идва от Гърция и др.

Подготовка започнаха и няколко чужденци – македонците Трайчо Лостовски и Радослав Мажкодански, както и португалецът Хосе Еслиноса.

Напусналите са Иван Павлов - Швайца, Стефан Цветков и Михаил Петров, чиито договори не бяха подновени. Един от основните футболисти на тима Мартин Стефанов ще преговаря утре за подновяване на договора си.

За първата тренировка днес бяха повикани и доста юноши на клуба, които обаче не се съблякоха, тъй като групата бе прекалено голяма. В тренировката участие не взеха и контузените Тодоров и Николай Цветков.
Поради голямата група футболисти наставникът на „шоколадите” Александър Александров обяви две тренировки за утре от 16 и от 18 часа.

За момента Спортист ще се подготвя в Своге, но заради започващите ремонти на стадиона ще тренира извън града. До 16 юли, когато отборът заминава за Банско, ще бъдат изиграни две контроли с Ботев (Враца) на 10-и и с Ком-Миньор на 14-и. В зимния курорт Спортист ще премери сили с Локомотив Мз, Чавдар Етрополе и с още един противник, който ще бъде уточнен в последствие. Последните две проверки за Спортист ще са срещу израелски тимове, като едната ще е на 28 юли в София, а последната на 2 август в Своге, когато официално ще бъде представен и отбора за новото първенство./БЛИЦ