Втородивизионният Спортист (Своге) се подсили с нови четирима футболисти за новия сезон, след като привлече бившите армейци Радослав Живков и Калоян Стефанов, а също така и Калоян Йосифов от Миньор (Перник).

От новия сезон Спортист (Своге) ще бъде воден от младия и амбициозен Георги Чиликов, който има задачата да изгради боеспособен отбор.

Живков е централен нападател, който приключи отношенията си с ЦСКА. Преди това е играл за Литекс (Ловеч) във Втора лига, както и за Септември София. Бил е част и от националния отбор на България до 19 години.. Мощният Стефанов, който може да играе зад гърба на централния нападател, също е юноша от Българска армия, но след 2016-а година се мести в ЦСКА 1948. Последният му отбор е ФК Крумовград. Калоян Йосифов пък напуска изпадналия в Трета лига Миньор (Перник) и ще има шанса да покаже скоростта си отново в професионалния футбол.

Последното ново попълнение в селекцията на Чиликов е Антон Иванов. Дясното крило пристига от втория отбор на Левски (София), който се състезава в Югозападната Трета лига. В Своге се завърна и Мартин Сандов, който през последната година риташе за Монтана.

Тимът от Искърското дефиле ще изиграе 4 контролни срещи като три от противниците са договорени и предстои организирането и на четвърти приятелски мач. Потвърдените проверки са на 28.06 с Марица Пловдив, на 05.07 с ЦСКА 1948 II и на 08.07 с Локомотив София.