Спортист (Своге) записа историческа първа победа в "А" група. Новакът в елита надигра като домакин Локо (Пловдив) с 2:1. това бе първият мач на тима на своя стадион в Своге, след като съоръжението бе в ремонт. Победното попадение вкара юношата на ЦСКА Иво Димитров с красива задна ножица в даденото от съдията продължение на двубоя.

Мачът започна добре за домакините. В 14-ата минута Николов фаулира Мирослав Антонов в наказателното поле на гостите и съдията Антон Генов отсъди дузпа в полза на Спортист. Минута по-късно потърпевшият Антонов бе точен от бялата точка за 1:0.

Само две минути по-късно Красен Трифонов направи непростим пропуск, след като бе изведен в наказателното поле на Спортист и от границата на вратарското поле стреля право във вратаря Тодор Кючуков.

В 31-ата минута Красен Трифонов се възползва от грешка в отбраната на Спортист и изравни за 1:1.
В 68-аа минута Даксон стреля от пряк свободен удар, но топката срещна напречната греда.

Спортист стигна до победния гол в първата минута на даденото от съдията продължение, когато Харизанов подаде добре към Ивайло Димитров, той овладя топката на гърди и стреля със задна ножица, след което топката срещна лявата греда и влезе във вратата на Ставрев./БЛИЦ