Селекцията на ЦСКА зависи от Спортния арбитражен съд (САС) в Лозана. Това стана ясно след заседанието на Изпълкома на румънската федерация относно отнетите лицензи на Тимишоара и Глория (Бистрица).
 
Изпълкомът реши да даде лицензи на двата клуба за участие в елита. Президентът Мирча Санду обаче наложи вето, тъй като според него това не е от компетенцията на Изпълнителния комитет на Румънската футболна федерация.
 
По този начин САС в Лозана ще трябва да се произнесе за бъдещето на Тимишоара и Глория. Дотогава и двата отбора остават без лиценз за евротурнирите и румънския елит.
 
От това решение обаче зависи селекцията на ЦСКА. “Червените” взеха Янис Зику от Тимишоара. Нападателят разтрогна договора си с клуба заради отнетия професионален лиценз. По същата причина на “Армията” дойде и бразилецът Жуниор Мораеш, за чиито права претендира Глория (Бистрица). Очаква се той да бъде преотстъпен на Стяуа.
 
При положение, че Спортния арбитражен съд реши да възстанови елитния статут на Тимишоара и Глория, ЦСКА ще трябва да плати 500 000 евро за Зику. Това е сумата, която е залегнала като клауза в договора му за откупуване на правата на нападателя.
 
Тимът от Бистрица пък води истинска война за Мораеш. Румънците твърдят, че футболистът е тяхна собственост, тъй като не са получили пълната трансферна сума от продажбата му на Металург (Донецк). Това пречи на бразилеца да премине директно в Стяуа и грандът от “Генча” използва ЦСКА като междинна станция, за да придобие правото да използва острието./БЛИЦ