Спортният министър професор Даниела Дашева ще бъде специален гост на детския турнир в Дряново по случай 90 години организиран футбол в града на Кольо Фичето. Дашева ще открие официално надпреварата за Купата на сладоледи "Изида" утре от 12:00 часа на стадион "Локомотив". БЛИЦ е медиен партньор на събитието, което ще продължи до 12 април. 

На откриването ще присъстват патроните на турнира - капитанът на Лудогорец и националния отбор Светослав Дяков и местната футболна легенда и сега треньор на Етър Станислав Генчев. Сред официалните лица ще бъдат още изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, кметът на Община Дряново - инж. Мирослав Сенов, зам. кметът Деница Вачкова и секретарят на Общината Мирослава Лилова. Очаква се и областният управител Иванка Баева. Откриването ще уважат още председателят на Зоналния съвет на БФС - Велико Търново Бончо Генчев, Георги Трендафилов - председател на Областния съвет на БФС - Габрово. 

А героят от САЩ`94 и патрон на турнира Пламен Николов ще се завърне в родния си град за закриването на 12 април, когато предстои мач с участието на голяма част от златното ни поколение.

Младите надежди на България - 32 отбора от региона и страната - от Футбол 5, родени 2008 година, и Футбол 9 (2005 година), ще премерят сили на обновените спортни бази стадион „Локомотив” в Дряново и стадион „Републиканец” в село Царева Ливада. 

Талантите на Лудогорец днес се наставниха в четиризвездната база - комплекс "Бряста" и проведоха първата си тренировка на отлично подготвения терен на стадион "Локомотив". Треньор на отбора на "орлите" е Тихомир Йосифов. Част от състава му са синът на Йордан Минев - Алекс, Емануил Генов от Варна, който миналата година спечели "Милан Джуниор Камп" в Дряново, а преди около месец се завърна от Италия. За тази формация на Лудогорец играят още близнаците Даниел и Никола Георгиеви, Николай Станчев и др.

"Базата тук е прекрасна, условията са отлични. Изключително сме впечатлени от посрещането на домакините от Локо (Дряново)", каза треньорът на Лудогорец Тихомир Йосифов.

Организаторите на турнира начело с Тодор Георгиев (DJ Teди Джорджо) са подготвили много изненади за участниците. Около 500 деца ще бъдат на откриването и ще вземат участие в надпреварата. "Това е голям празник и за нас", каза DJ Teди Джорджо.

През целия турнир децата ще бъдат подсигурени с безплатна минерална вода "Балдаран", осигурена от Васил Стоименов, на когото ръководството на Локомотив (Дряново) благодари специално. Ичко Лозев и Тихомир Боболов на откриването ще подарят на всички деца вафли "Стоичгол". Генералният спонсор "Изида" ще раздаде сладоледи - не само при откриването на турнира, а и на закриването му на 12 април, за което организаторите благодарят специално на Младен Матеев и на целия екип на "Изида".

"Много хора помагат. Благодарни сме на всички - генералният спонсор на турнира "Изида" и фирмите, които подадоха ръка - "Каза Бояна" в лицето на Иво Тонев, Иван Василев и Петко Димитров, "Сторм фиш", "Маx dor", "Боряна Груп", "Ултралукс", "C.R.E.A.M.", "Donitas`S", Вагонен завод "Интерком" и Корпорация "Развитие". Предвидили сме и 16 индивидуални награди, а VIVACOM подсигури за отличените 16 таблета. Адмирации за Ники Гечев и Геновева Герасимова", каза DJ Teди Джорджо.
 
"КК "Албена" в лицето на Красимир Станев ще подари на децата на Дряново футболен лагер в Албена - отборите от двете възрастови групи ще се подготвят в морския курорт от 15 до 23 юни и ще вземат участие в международния футболен турнир в Албена", съобщи Руслан Йорданов - директор дирекция КК "Aлбена".

Спортният директор на Левски Даниел Боримиров уведоми oрганизаторите в началото на изминалата седмица, че талантите от "Герена" отпадат за турнира заради ангажименти в държавното първенство. На мястото на Левски се включва Розова долина (Казанлък). "Благодарни сме на президента на "розите" Георги Мермеклиев за бързата реакция", казаха от Дряново.

Местният танцов състав "Дряновче" при народно читалище "Дряновска пробуда" ще поздрави участниците и гостите със специална хореография при откриването на турнира утре.

"Благодарим и на всички медии, на г-н Радосвет Радев, на Ива Стоянова и на целия екип на Канал 3, на г-жа Нася Атанасова и футболният спец Краси Николов от телевизия "Черно море", на целия екип на bТV Media Group и на водещия на студиата на Шампионска лига Йордан Георгиев, които също ще отразяват мероприятието", добави президентът на Локомотив (Дряново) Тодор Георгиев. 

УЧАСТНИЦИТЕ:

ФУТБОЛ 9 ДЕЦА РОДЕНИ СЛЕД 01.01.2005г.
1. ФК “ЛОКОМОТИВ 1927” ДРЯНОВО.
2. ПФК „ЛУДОГОРЕЦ” РАЗГРАД .
3. ПФК „БЕРОЕ” СТАРА ЗАГОРА.
4. ПФК „ЛОКОМОТИВ” СОФИЯ.
5. ФК „РОЗОВА ДОЛИНА” КАЗАНЛЪК.
6. ФК "ДОБРУДЖА” ДОБРИЧ. 
7. ФК „МИНЬОР“ ПЕРНИК.
8. ПФК „СПАРТАК” ПЛЕВЕН. 
9. ФК „ШАМПИОНИТЕ” ВАРНА.
10. ПФК “ВЕРЕЯ” СТАРА ЗАГОРА. 
11. ПФК “ЛОКОМОТИВ” ГОРНА ОРЯХОВИЦА. 
12. ФК „ЧЕРНОМОРЕЦ” БАЛЧИК.
13. ФК “ЕТЪР ВЕЛИКО” ТЪРНОВО. 
14. ФК “ЯНТРА” ГАБРОВО. 
15. ФК “СЕВЛИЕВО” СЕВЛИЕВO.
16. ФК "ЯНТРА 1919" ГАБРОВО.

ФУТБОЛ 5 ДЕЦА РОДЕНИ СЛЕД 01.01.2008г.
1. ФК „ЛОКОМОТИВ 1927”  ДРЯНОВО
2. ПФК „ЛОКОМОТИВ”  ПЛОВДИВ 1. 
3. ПФК „ЧЕРНО МОРЕ”  ВАРНА 1. 
4. ПФК „ЛОКОМОТИВ”  СОФИЯ. 
5. ПФК „БЕРОЕ”  СТАРА ЗАГОРА. 
6. ПФК „ЛОКОМОТИВ”  ПЛОВДИВ 2. 
7. ПФК „ЧЕРНО МОРЕ“  ВАРНА 2.
8. ДЮФК „ЯНТРА 2013“  ГАБРОВО. 
9. ФК „ШАМПИОНИТЕ” ВАРНА.
10. ФК „РОЗОВА ДОЛИНА”  КАЗАНЛЪК 
11. ПФК „ЛОКОМОТИВ” ГОРНА ОРЯХОВИЦА. 
12. ФК „ЧЕРНОМОРЕЦ”  БУРГАС.
13. ФК „ЕТЪР ВЕЛИКО” ТЪРНОВО. 
14. ФК „ЯНТРА”  ГАБРОВО. 
15. ФК „СЕВЛИЕВО”  СЕВЛИЕВO. 
16. ФК „АРИСТОН“  РУСЕ

 

12 АПРИЛ (СРЯДА), 14:30 ЧАСА, СТАДИОН "ЛОКОМОТИВ"