Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Цялото семейство, приятели и съотборници на футболиста на "Ботев" (Враца) Асен Чалъков се молят за него и се надяват час по-скоро да излезе здрав от болницата. 29-годишният полузащитник умишлено е държан в медицинска кома, тъй като постоянно получава гърчове. Във вторник се очаква екип от най-добрите специалисти на Oкръжна болница да даде окончателна диагноза за състоянието му. Възможно е в близките дни Чалъков да бъде опериран.

"Голяма трагедия! Подобен абсурд само в България може да се случи. Ръководството на "Ботев" (Враца) го обвини, че симулира, а Асен им представи епикриза и снимки от скенер, което доказваше всичко. Как това нещо може да бъде наречено симулация. Сега пак ли ще кажат, че симулира?! Дано по-скоро се оправи. Всички се молим за него!", сподели пред БЛИЦ разтревожената съпруга на футболиста Ива, която преди 3 години го дарява с наследник - малкият Дани.

Чалъков е бил приет в петък вечер по спешност в софийската болница, след като е припаднал докато тичал в Самоков, където поддържал самостоятелно форма.

"Преди месец претърпя пътен инцидент във Враца. Губи съзнание и катастрофира, след което се озова в болница. Беше сам в колата. От изследванията, които му направиха, се установи, че има някакво образувание в главата. Лекарите му казаха, че не трябва да има удари с глава докато не мине ядрено-магнитния резонанс. И заради това той представи болничния на ръководството на "Ботев" (Враца). Те обаче пак не му повярваха", разказа съпругата на футболиста.

След първоначалните изследвания се смята, че това е тумор в мозъка, но не раков, а рядък случай. Лекарите не могат да установят на този етап от какво е, но смятат, че може би е следствие на стара травма - удар в главата от мач или тренировка.

"За последно Асен потърси контакт с ръководството на "Ботев" (Враца) преди седмица. Тогава направи нов опит да им изпрати болничния, но те продължават да си държат на своето и не приемат твърденията му. Това е един голям абсурд, обидно е! Безхаберието е по-лошо от всичко останало. Лекарите в момента се опитват да овладеят гърчовете, за да мине ядрено-магнитния резонанс. Все още не е ясно дали и кога ще го оперират", добави половинката на футболиста на "Ботев" (Враца) Ива.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ