Петър Хубчев преди малко се качи на самолета от Франкфурт за София и по-късно днес му предстои среща с Борислав Михайлов, след която се очаква бившият треньор на Берое да бъде официално обявен за нов селекционер на националния ни отбор. Както БЛИЦ СПОРТ вече съобщи, бившият защитник и Михайлов са уточнили по телефона всички важни детайли относно договора на 52-годишния специалист.

Хубчев заменя Ивайло Петев, който поема Динамо (Загреб).

БЛИЦ СПОРТ научи и кои ще бъдат помощниците на бившия треньор на Берое, който преди време беше в щабовете на Пламен Марков и Христо Стоичков в националния отбор. Освен познатите асистенти на Хубчев - Левон Апкарян и Армен Амбарцумян, има и ново име. Помощник на героя от САЩ`94 става и Георги Донков. Преди няколко месеца той беше спряган за треньорския пост в Левски. Донков също като Хубчев е възпитаник на немската школа. За последно беше треньор на петодивизионния германски Ройтлинген.

Хубчев и тримата му асистенти ще имат трудната задача да изведат България в световните квалификации с Франция на 7 октомври в Париж и на 10 октомври срещу Швеция.