Медиите в Полша все по-усилено спрягат името на Драгомир Окука за Легия Варшава. Според електронното издание “Virtualna Polska” сръбският специалист е сред вариантите за нов треньор на местния гранд заедно с Мачей Скоржа, Пол Янаш и Рафал Улатовски.

В момента Легия е на незавидното 4-о място и няма шансове за титлата, като може да не се класира и за евротурнирите. През март ръководството на клуба постави на поста като временен вариант Стефан Бялас. С оглед обаче на резултатите той ще бъде освободен. Плановете на клуба за бъдещето са свързани с нов стадион, който ще е готов за Евро 2012, нов президент и нов треньор.

„Разбира се, че знам какво се случва в Легия. Това е моят клуб, винаги е път към сърцето ми. Ако се върна да работя в Полша, това ще е само в Легия. В клуба знаят телефония ми номер”, коментира Окука пред местното издание “Спорт Експрес”.

Полските медии припомнят, че договорът на Окука с Локо Сф изтича това лято и че той все още не е дал категоричен отговор дали ще преподпише. Според изданията в страната треньорът искал да смени обстановката.

Наскоро феновете на Легия го избраха за треньор номер едно на десетилетието (2000-2009). Сърбинът бе начело на тима в периода 2001-2003, като през 2002 година спечели шампионската титла.

Едва ли обаче в Полша са наясно с намеренията на боса на “червено-черните” Николай Гигов, който иска да задържи Окука начело на тима и да атакува групите на Лига Европа или Шампионската лига, ако спечели титлата./БЛИЦ